Schuifvliegenramen

De oplossing voor schuiframen!

Aan boven- en onderzijde van het schuifraam wordt een glij-profiel bevestigd waartussen de schuifvliegenramen zich bewegen. De wielen zijn aan de bovenzijde gemonteerd zodat de frictie aan het glij-profiel aan de onderzijde tot een minimum kan worden herleid. De Shuifhor is verkrijgbaar in alle RAL kleuren.

In een schuifvliegenraam wordt er een horizontale traverse ( handgreep)  geplaatst. Dit profiel doet dienst als doorlopend handvat en geeft tevens een goede sterkte aan het geheel. De ‘traverse’ wordt geplaatst volgens de bestaande onderverdelingen in de ramen en de wens van de klant. De schuifhorren zijn ook uitvoerbaar met de traverse langs de zijkanten dit is de zogenaamde Elegance-PLUS schuifhor.

Om te voorkomen dat het vliegenraam tegen het raam en de rails schuurt, worden er fijne borstels in de schuifhor aangebracht. Samen met de kunststof wielen zorgen deze borstels voor een perfecte afdichting en een soepele, geruisloze werking van het schuifvliegenraam.

Op de uiteinden van de bovenrail worden eindstoppen geplaatst om de schuifhof bij volledige sluiting op zijn plaats te houden en er voor te zorgen dat de schuifhor niet te ver doorschuift.

Smuk biedt u verschillende types gaas. Het standaard lichtgrijze gaas is van hoge kwaliteit en biedt een mooie transparantie en stevigheid. Verder kunnen wij u het Clearview gaas aanbieden. Dit zwarte gaas reflecteert minder licht en is hierdoor zo goed als onzichtbaar wanneer u naar buiten kijkt. In geval van huisdieren beschikken wij tevens over ‘pet’-gaas : dit is een extra versterkt gaas speciaal ontworpen voor de viervoeters in uw woning. In de shopplaat van de schuifhor kan er ook een een katten- of hondenluik geplaatst worden.

In geval van grote schuiframen (veranda, …) kunnen er dubbele schuifvliegenramen worden geplaatst. Zodoende kan er een maximale verluchting worden bekomen. Door gebruik te maken van extra platte profielen kan de schuifhor tussen het raam en het rolluik worden geplaatst. Er dient hiervoor wel een minimum vrije diepte van 30 mm aanwezig te zijn.

Al deze systemen zijn te bezichtige in onze toonzaal waar U over elk product ook gepaste uitleg krijgt.

Smuk Insectenwering Schuifvliegenraam Schuifhor
Smuk Insectenwering Schuifvliegenraam Schuifhor Petgaas
Smuk Insectenwering Schuifvliegenraam Schuifhor Rolluik
Smuk Insectenwering Schuifvliegenraam Schuifhor Arrète
Smuk Insectenwering Schuifvliegenraam Schuifhor Rolluik