Vliegenramen

Vliegenramen worden samengesteld d.m.v. hiervoor speciaal ontwikkelde aluminium profielen. Deze profielen kunnen zowel worden geanodiseerd (aluminium uitzicht) als van een poederlak worden voorzien. Hierdoor kunnen alle RAL kleuren worden bekomen – in blinkende, matte of structuur uitvoering.

Al onze vliegenramen zijn maatwerk. De hoeken worden in verstek gezaagd en bevatten interne aluminium winkelhaken zodat een grote hoeksterkte en vaste vorm wordt bekomen. Hierdoor gaan onze kaders in tegenstelling tot horren met plastieken hoekstukken levenslang mee.

Smuk Insectenwering Vliegenraam Hor

Om een optimale aansluiting met het raam te waarborgen werden de profielen van een interne groef voorzien waarin bij noodzaak soepele borstels kunnen worden aangebracht. Hierdoor worden zelfs de meest hardnekkige insecten geweerd.

Teneinde een passende hor op elk raam te kunnen voorstellen, werden er verschillende profieltypes ontwikkeld : 10,3 mm ; 16 mm ; 24,7 mm en 40 mm breedte. Zodoende kunnen zelfs ramen met rolluiken met beperkte ruimte tussen het rolluik en het raam van een vliegenraam worden voorzien.

Smuk Insectenwering Vliegenraam Hor

Het gaas wordt opgespannen d.m.v. een kunststof pees en houdt het licht nauwelijks tegen. Het gaas blijft d.m.v. deze pees steeds onder optimale spanning. Bij beschadiging van het gaas kan dit steeds op eenvoudige wijze worden vervangen.

Smuk biedt U verschillende typen gaas. Het standaard lichtgrijze gaas is van hoge kwaliteit en biedt een mooie transparantie en stevigheid. Verder kunnen wij U het Clearview gaas aanbieden. Dit zwarte gaas reflecteert minder licht en is hierdoor zo goed als onzichtbaar wanneer U naar buiten kijkt.

In geval van huisdieren beschikken wij tevens over ‘pet’-gaas : dit is een extra versterkt gaas speciaal ontworpen voor de viervoeters in uw woning.

Voor industriële toepassingen kunnen wij Uw vliegenraam ook met inox gaas overspannen. Let wel: inox gaas is geen decoratief product.

Smuk Insectenwering Vliegenraam Gebogen Hor
Smuk Insectenwering Vliegenraam Gebogen Hor

Opbouw Horren

Opbouw muggenramen worden d.m.v. inox haakjes aan de buitenzijde van het raam bevestigd.

Eenmaal het muggenraam geplaatst is, kan men het raam openen/kippen/sluiten zonder het vliegenraam te moeten uitnemen. De inox bevestigingshaakjes worden aangepast aan het type van het raam : PVC-, alu- of houten ramen, steeds wordt de ideale bevestigingswijze toegepast.

Inzet Horren

Indien er aan de buitenzijde geen mogelijkheid is om een vliegenraam aan te brengen (door zonwering, rolluiken, borstweringen, …) wegens te weinig ruimte tussen het raam en het object, kan er worden gekozen voor inzet vliegenramen zoals ‘vroeger’.

Om te voorkomen dat het vliegenraam door windstoten uit het raam wordt gelicht, worden er aangepaste bevestigingen gebruikt. In dit geval dient U het muggenraam te verwijderen om het raam te sluiten. Ook kunnen de ramen niet in ‘kip’-stand worden gezet als het vliegenraam in het raam is vastgezet. Daarom wordt deze methode weinig toegepast.