Gasbarbecue

Voor wie graag het hele jaar door barbecue eet bestaat er geen betere oplossing dan een gasbarbecue. Een gasbarbecue geeft onmiddellijk een controleerbare en regelbare baktemperatuur waarop je zonder tijdverlies de perfecte steak op kan garen. Bovendien is een krachtige gasbarbecue super eenvoudig te reinigen.

Dat de typische smaak van barbecue komt van de gebruikte kolen is reeds lange tijd ontkracht. Deze komt namelijk van de rook die vrijkomt wanneer een druppel vleessap verdampt en deze dampen terug door het vlees worden opgenomen.

Smuk Outdoor Cooking Gasbarbeque Broil King
  1. kantelbare dragers met openingen tussen de rasters van slechts 6 mm, in V vorm opgebouwd om maximale warmte en verdampingsvlak te hebben voor druipend sap
  2. tweede laag van roestvrij stalen platen die opnieuw in V vorm zijn ontworpen voor maximaal verdampingsvlak (De zogenaamde Flav R wave laag)
  3. Brander met dubbele zijwaartse uitlaten om enerzijds opnieuw een verdampingsvlak te creëren en insijpeling van  sap in de brander tegen te gaan.
  4. Laatste laag van roestvrij stalen platen die 95% van het oppervlakte beslaan om de laatste resten sap te bij contact te laten verdampen.
Smuk Outdoor Cooking Gasbarbeque Broil King
Smuk Outdoor Cooking Gasbarbeque Broil King

De gasbarbeques van het Canadees/Amerikaanse kwaliteitsmerk Broil king hebben deze wetenschap volledig opgenomen in het ontwerp van hun barbecues. De barbecues van broil king zijn letterlijk de zwaargewichten van de gasbarbecues. Door in iedere laag van de barbecue meer staal te verwerken dan hun concurrenten behoudt deze beter zijn warmte en zullen de vallende druppels sneller verdampen.

In tegenstelling tot vele systemen die hun opwaartse branders slechts afdekken tegen vallende vetdruppels, voorziet Broil king branders met zijwaartse branders en verschillende lagen van roestvrij staal die elke vallende druppel opvangen en laten verdampen. Op deze manier ontstaat er enerzijds geen vetvijver onder Uw barbecue en verdampen de vleessappen die hun smaak aan het vlees geven de volle 100%

Alle bovenstaande lagen zijn apart verwijderbaar. Wanneer de barbecue na het bakken 15 min op de zwaarste stand wordt gezet dient op deze stukken zelfs niet geschrobd te worden met producten. Doordat de maximum temperatuur van de Broil king hoger ligt dan bij de meeste gasbarbecues verkolen de laatste resten van de sappen en wordt een reiniging door pyrolyse uitgevoerd. De overblijvende assen zijn makkelijk van de onderdelen af te borstelen.

De Broil king barbecues zijn in verschillende maten te verkrijgen en zijn zowel beschikbaar in een inbouwmodel, als in een mobiel model. Broil king voorziet ook een waaier van gadgets en uitbreidingen om een maximaal bakplezier te garanderen.

De Broil king barbecues en diens accessoires zijn in onze toonzaal te bezichtigen. Er worden ook van Smuk uit workshops georganiseerd die je kennis laten maken met dit schitterende product.

Smuk Outdoor Cooking Gasbarbeque Broil King