KOOKVUURSCHALEN

De Ofyr kookvuurschalen zijn uiteraard het meest gekend om hun showcooking aspect.

Voor deze kookvuurschalen is een ruim aanbod aan accessoires beschikbaar om Uw kookplezier nog meer te vergroten. Bekijk ze hier.

Esthetisch geheel

De Ofyr kookvuurschalen zijn zodanig ontworpen dat ze zowel aansluiten bij klassieke als moderne woningen.

De roest look wordt verwezenlijkt door het Corten staal waaruit de schaal is vervaardigd. Cortenstaal is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal.

De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt, hoewel in holten die vol staan met water de corrosie zich wel voortzet. Hierdoor is onderaan de kookschaal een drainage voorzien.

De Ofyr is ook te verkrijgen met een matzwarte hittebestendige coating. Hierdoor sluit deze perfect aan bij strakke en minimalistische woningen.

Smuk Kookvuurschalen Ofyr Zwart
Smuk Kookvuurschalen Ofyr

De Ofyr kookvuurschalen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk voor Uw tuin of terras, de vuurschalen zijn tevens te gebruiken als vuurkorf.

Dankzij de kookschaal van 1 cm dik roestvrij zwart staal neemt deze schaal de warmte van het vuur op en geeft deze geleidelijk en langdurig af. De schaal zorgt er ook voor dat er een minimum aan vuursintels kunnen opstijgen. Door kruiden op de vuurschaal te leggen kan U bovendien een aromatherapeutische ervaring creëren.

Dankzij de ruime oppervlakte van de roestvrije zwarte kookschaal in combinatie met het optionele gril element dat boven de centrale opening past kan er vlees gebakken worden voor +- 100 personen. Uiteraard kan de Ofyr gebruikt worden om meer klaar te maken dan vlees.

Dankzij het conische design van de vuurschaal worden op de kookschaal verschillende temperatuurzones gecreëerd. Hierdoor kan U zonder problemen vlees, groenten, vis en andere lekkernijen tegelijkertijd koken.

Door het verschil in warmte aan de rand en het centrum van de plaat, trekt deze tevens licht naar binnen, waardoor een teveel aan vocht steeds naar binnen afloopt. Op de plaat kunnen desgewenst pannen gezet worden om sauzen te bereiden. Restjes op de plaat kunnen makkelijk los geschraapt worden met een spatel en in het vuur gesmeten worden. De plaat is hierdoor heel makkelijk te reinigen en kan zo na het koken omgetoverd worden tot vuurkorf.

Smuk Kookvuurschalen Ofyr
Smuk Kookvuurschalen Ofyr
Smuk Kookvuurschalen Ofyr
Smuk Kookvuurschalen Ofyr