De Woodchuck S is een dichte terraskachel met glas, op een sokkel, voor de ultieme rookvrije kampvuur ervaring.

Een strak, kubisch design uitgevoerd in 3 mm weervast cortenstaal met schoorsteen in Cortenstaal.

De Woodchuck S is ontworpen als een “kampvuur achter glas” met rondom zicht op de vlammen. Door het hittebestendig glas heb je enkel de leuke effecten van het vuur: gezelligheid en warmte, zonder de rook.

De Woodchuck S heeft een gesloten verbranding met een hoge efficiëntie. Daardoor is hij zuinig in houtverbruik en is de uitstoot veel zuiverder dan open verbrandingen zoals vuurkorven. De luchtstromen worden intern gestuurd opdat de roetaanslag op het glas minimaal is. Zo blijft het glas lang zuiver en worden licht en warmte optimaal uitgestraald.

De Woodchuck S is verkrijgbaar in 4 varianten: 1-zijdig, 2-zijdig, 3-zijdig of 4-zijdig glas. De deur is altijd met glas uitgevoerd. De 3 andere panelen kunnen naar wens met glas of dicht uitgevoerd worden.  Je kan de panelen zelf verhangen.  Zo maak je bijvoorbeeld een hoekkachel of een doorkijkkachel.

Het weervast cortenstaal roest oppervlakkig tot een mooie oranje-rode kleur en zal daarna voor altijd zijn dikte én sterkte behouden. Onder invloed van zon, regen en stookgedrag krijg je een uniek kleurenspel dat met de tijd verandert. Voorzichtig met de ondergrond: weervast staal kan hardnekkige oranje vlekken geven! In de webshop is er een roestvaste vloerplaat verkrijgbaar met aan 3 zijden een licht opstaande kant (richel) zodat het regenwater aan 1 zijde kan afwateren in het groen of in de regengoot.

De Woodchuck S staat op 4 stevige stelvoeten. Zo zet je hem mooi recht op elke ondergrond.
Als je van plan bent de kachel vaak te verplaatsen, neem dan de mobiele optie met 4 zwenkwielen (2 met rem) onzichtbaar opgesteld onder een verhoogde cover.

De Woodchuck S is een oerdegelijke terraskachel, ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Ondanks zijn grootte heeft hij een laag zwaartepunt en staat hij stevig op de grond, ook bij hevige wind.

Woodchuck Tuinkachel met pijp