Terrasverwarming

Wat is de beste terrasverwarmer?

Wat is de beste terrasverwarmer?

We krijgen het vaak te horen: welke terrasverwarmer koop ik het best? Los van het feit dat er een enorm kwaliteitsverschil is in aanbod. Is dit met name afhankelijk van de ruimte die u wenst te verwarmen. Het is dus niet mogelijk om te spreken van een beste terrasverwarmer. Het is wél mogelijk om de beste terrasverwarmer voor uw situatie te bepalen.

Wilt u weten welke terrasverwarmer u moet kopen? Bepaal aan de hand van de onderstaande stappen, welke terrasverwarmer het beste is voor uw situatie. Bel ons vrijblijvend op TEL 053/75 03 25 of GSM 0479/31 94 41. Dan kijken wij samen met u wat de beste keuze is.

>> bekijk hier welke modellen er zijn <<

1) Bepaal de locatie

Het is van groot belang dat u eerst weet welke locatie u wilt verwarmen en hoe groot deze ruimte zal zijn. Gaat het over een gesloten of open terras? Heeft uw terras een overkapping met één, twee of drie open zijden?

Wanneer een terras minder goed is afgesloten raden we een terrasverwarmer aan met korte golf. Deze geven specifiek stralingswarmte af: alle oppervlaktes die straling ontvangen worden warm. Deze warmte is vergelijkbaar met de zon en waait niet weg. In tegenstelling tot de convectiewarmte van lange golf terrasverwarmers.

Zowel gas- als elektrische terrasverwarmers kunnen gebruikt worden in een open ruimte.
Vanaf een geheel afgesloten terras werken terrasverwarmers met een lange golf het allerbeste. Deze warmen de lucht op in plaats van warmte te stralen op een bepaald oppervlakte. Hierdoor verwarmen deze verwarmers een gehele ruimte. Dit is goed vergelijkbaar met een centrale verwarming.

Belangrijk om te weten is dat gasheaters af te readen zijn in gesloten ruimtes omdat deze zuurstof verbruiken bij verbranding!

2) Vaste of verplaatsbare terrasverwarmer

Wordt de terrasverwarmer ergens vast gemonteerd, of moet deze verplaatsbaar zijn? Een vaste plaats is de beste oplossing voor plekken waar je vaak buiten zit. Bijvoorbeeld in een terrasoverkapping (outdoor living).  Of op het terras van een gezellig restaurant. Een vaste terrasverwarmer is eenvoudig in gebruik. En meestal worden deze ook voorzien van een draadloze afstandsbediening. De terrasverwarmer kan ook zorgvuldig geplaatst worden voor optimaal comfort en rendement. Deze worden  vaak gemonteerd aan een wand of plafond.

Zit u niet vaak op dezelfde plek of gebruikt u de terrasverwarmer niet vaak? Dan kan het interessant zijn een vrijstaande verwarmer te gebruiken. Deze zijn gemakkelijk te verplaatsen en handig te gebruiken voor speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld een feestje. Let goed op terrasverwarmers die gemakkelijk verplaatsbaar zijn door te kijken of deze wieltjes bezit. Men kan ook opteren voor het plaatsen van verwarmers op een steun (zoals bij een parasol). Deze zijn iets moeilijker te verplaatsen maar wel noodzakelijk zodat deze niet te snel op de grond kunnen vallen.

3) Gas of elektrische verwarming?

Smuk Terrasverwarming Sunred Flametorch BlackWilt u een terrasverwarmer op gas of elektriciteit? Deze twee soorten hebben beide hun voor- en nadelen. Bij elektriciteit dient u te kijken of er voldoende vermogen beschikbaar is. En bij gas dient u even na te denken hoe u wilt werken naar voorziening toe qua brandstof. Per leiding of met flessen gas?

Denk goed na welke energiebron het beste past voor uw situatie. Een verwarmer op gas heeft het voordeel weinig licht te geven, maar toch veel warmte. Elektrische verwarmers zijn gemakkelijker te installeren en ook geschikt voor lagere omgevingen omdat ze minder ruimte nodig hebben.

4) Waarom wordt IP vermeld bij een verwarmer?

Deze waarde is een classificatie die aangeeft in hoeverre de verwarmer bestand is tegen water, voorwerpen en stof. De IP waarde wordt altijd weergegeven in 2 cijfers zoals bijvoorbeeld IP 65.
Het eerste getal geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van voorwerpen aan. Het tweede getal geeft de beschermingsgraad tegen vocht aan.

Vaakvoorkomende IP waarden bij terrasverwarmers van SMUK:

IP 65: stofdicht en beschermd tegen lichte waterstralen
IP 55: spuitwaterdicht
IP X4: plensdicht, de verwarmer zal niet beschadigd worden door besproeiing met water.

5) Design afwerking

Terrasverwarmers zijn er in verschillende kleuren, modellen en afwerkingsniveaus. Vaakvoorkomende kleuren zijn wit, grijs en zwart waardoor ze naadloos kunnen ingepast worden in de omgeving. Daarnaast is het zelfs mogelijk om terrasverwarmers een andere kleur te geven zodat de toestellen ook bij minder standaard kleuren kunnen aansluiten.

Wenst u nog net iets meer design dan kunt u opteren voor terrasverwarming van Heatsail. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van verwarmers zodat deze de blikvanger worden van een terras. Er zijn zelfs mogelijkheden met bluetooth radio en dimbare verlichting die verwerkt kunnen worden in een verwarmer.

6) Vergeleken met elkaar

Smuk Terrasverwarming Sunred Hanging

Elektrische terrasverwarmers

Deze zijn het meest populair omdat ze compact en gemakkelijk te installeren zijn. Je hebt slechts een stopcontact nodig en een afdak waar je ze kunt ophangen.

✔️ Gemakkelijk te installeren
✔️ Geen gesleep met gasflessen
✔️ Vrije ruimte op terras

Smuk Terrasverwarming Sunred Flametorch Black

Terrasverwarmers op gas

Deze zijn duurder in aanschaf dan elektrische verwarmers. De vaak gebruikte zijn de patio heaters en de flame heaters die je losstaand op het terras kunt plaatsen. Het voordeel is dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen en geen elektriciteitsaansluitingen nodig hebt.  De standaard patio heaters die op propaan werken, geven veel warmte af. Flame heaters worden vooral gebruikt voor de sfeer omdat ze tijdens het branden een mooi vlambeeld geven.

✔️ Gemakkelijk verplaatsbaar
✔️ Sfeervol (flame heater)
✔️ Geen stopcontact nodig

Smuk Terrasverwarming Herschel Colorado 2500

Infrarood verwarming

Deze behoren tot de categorie elektrische terrasverwarming. Ze werken op elektriciteit en de warmte wordt uitgestraald met een korte golf infrarood. Er zijn verschillende uitvoeringen in lampen (halogeen, golden tube, kwarts). Het juiste type kies je best afhankelijk van de locatie. Op een winderige locatie kies je best voor golden tube of halogeen. In een beschutte omgeving kun je kiezen voor een heatstrip (carbonstraler).

✔️ Werkt goed in winderige omstandigheden
✔️ Geen gasflessen nodig

7) Vind de beste terrasverwarmer

Zoals u kunt zien kiest u niet zomaar een terrasverwarmer maar dient u toch best eerst wat na te denken voor u een keuze maakt.

Kijk je liever samen met een expert? Kom gerust langs in onze toonzaal te Aalst. Of bel vrijblijvend naar TEL 053/75 03 25 of GSM 0479/31 94 41. We helpen je graag met veel plezier!

>> bekijk hier welke modellen er zijn <<

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *